dinsdag 19 april 2016

TV Enschede FM schijnt licht op ‘de Break’

De radiogroep van het project 'The Break' pakt na een hele poos onduidelijkheid over het project pakt de draad weer op. En TV Enschede FM gaat ons daar bij helpen. Met hun begeleiding zorgen we straks voor een strak en gelikt programma dat uitzendenswaardig en ook nog daadwerkelijk lekker om naar te luisteren. Dat is de doelstelling.

We gaan niet meer live. Dat was te hoog gegrepen. Dat dacht ik eigenlijk meteen al toen het project begon. Er hangt veel van het succes van zo’n programma af, en alles moet in één keer goed gaan. Met een groep die nog nooit live radio heeft gemaakt. Dat kan toch nooit goed gaan? Dat waren de radiomakers van TV Enschede FM het ook over eens. Zij draaien, dus zij bepalen. Het haalde bij onze groep ook een hoop druk van de ketel, want nu krijgen wij, de presentatoren, verslagevers en de regie, veel meer de tijd om radio te maken en hoeven we minder te stressen tijdens het programma zelf. In feite doen we het zelfde werk, maar hebben we veel meer invloed op het eindresultaat. Iedereen wint.

Na het festival is het de bedoeling dat we alle opnames bij elkaar brengen in de studio van TV Enschede FM en er daar, ná de meivakantie, een lekker programmaatje van te maken. Het is echter niet helemaal een kwestie van knippen en plakken. Er moet wel een draaiboek komen. Het item wordt wel daadwerkelijk live opgenomen, maar dan in de studio. Door de presentatoren Nienke en Juliët en regisseur Marissa. Die laatste neemt het technische aspect van het radiomaken op zich, dus wanneer het programma over naar muziek of een item schakelt.



https://pbs.twimg.com/profile_images/684004410540830720/mboeUiVW.jpghttp://www.releasingtruth.com/wp-content/uploads/2013/09/iStock_000011731675_ExtraSmall.jpgHet is nog drie dagen tot het festival. Alle ingeblikte items zijn zo goed als af. Alleen moeten we nog ons draaiboek helemaal co  mpleet hebben en we zijn klaar om te knallen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten